op basis van 80 beoordelingen
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten

Alles uitgelegd

Kant-en-klare actie

De Ballenactie is een kant-en-klare actie. Hierdoor kan jullie club snel beginnen en kost de actie weinig tijd. De Ballenactie kan op elk moment starten en kan daardoor goed ingepast worden in de bestaande planning van verenigingen. Hoe het allemaal werkt lees je op deze pagina

Start van de actie

Nadat jullie club is aangemeld, bepalen we samen het spaardoel. Goed om te weten is dat jullie nergens aan vast zitten. Als het spaardoel onverhoopt niet wordt gehaald, dan zijn jullie niet verplicht om de resterende ballen ook af te nemen. Worden er meer ballen opgehaald dan het spaardoel, dan ontvangen jullie ook de extra ballen.

Speciale actielink

De Ballenactie verloopt digitaal. Jullie club ontvangt hiervoor een eigen actielink. Op deze actielink staat uitgelegd hoe de actie werkt en kunnen mensen direct een bal doneren. De donaties worden online via iDeal afgerekend en de complete administratie wordt door ons verzorgd. Zo hoeft jullie club geen contant geld in te zamelen. Wel zo veilig en gemakkelijk!

Om de actie laagdrempelig te houden kunnen supporters ook een halve bal of kwart bal doneren. Zo kan iedereen meedoen.

Kant-en-klaar promotieplan

Het enige wat jullie zelf moeten doen is de actielink verspreiden onder jullie supporters. Maar ook dit hebben we zo gemakkelijk mogelijk gemaakt: jullie ontvangen namelijk een kant-en-klaar promotieplan met teksten en afbeeldingen voor de website van jullie club, social media, WhatsApp en de lokale pers. Dit scheelt veel tijd voor jullie vrijwilligers en zo gaat het balletje snel rollen.

Looptijd

De looptijd van de actie is 1 maand. Ook als het spaardoel behaald is kunnen supporters nog steeds een bal doneren. Hoe meer mensen van de actie weten, hoe meer ballen jullie club cadeau krijgt!

Afronding

Na de actieperiode wordt de balans opgemaakt. Na afloop van de actie wordt het aantal gespaarde ballen omgezet in een tegoed. Met dit tegoed kunnen jullie zelf in onze speciale Ballenactie webshop ballen aanscaffen. In principe kunnen alle merken en types worden geleverd, het aanbod is uitgebreid!

Meer informatie

Hoe kan onze club meedoen?

Met het formulier op onze website kunnen jullie de club aanmelden of informatie aanvragen.

Nadat jullie club is aangemeld ontvangen jullie een speciale actiepagina van ons met een kant-en-klaar promotieplan.

Voor wie is deze actie?

Alle balsporten kunnen meedoen en iedereen die jullie club een warm hart toedraagt kan een donatie doen.

Wie organiseert de actie?

De Ballenactie is een initiatief van Clubplan Nederland, een actiebureau voor verenigingen.

Clubplan Nederland
François HaverSchmidtwei 2
8914 BC Leeuwarden
KvK: 58882537
info@clubplan.nl
06-21141715

De betalingen worden verzorgd door Stichting Clubpot Nederland (KVK: 68617739).

Waarom organiseert Clubplan deze actie?

Omdat wij vinden dat elke club gratis ballen moet kunnen verzamelen, hebben we de Ballenactie ontwikkeld. Ballen zijn een essentieel onderdeel voor alle balsporten, zonder de ballen kan er simpelweg niet gesport worden. De Ballenactie is daarom een gratis duwtje in de rug om ervoor te zorgen dat het balletje altijd kan blijven rollen!

Wat levert het op voor onze club?

Met deze actie kunnen jullie geld inzamelen voor de aanschaf van nieuwe ballen. Iedereen die jullie club een warm hart toedraagt kan een bijdrage doen. De ballen die jullie verzamelen tijdens deze actie worden na de actieperiode bezorgd.

Wij hebben een eigen leverancier. Kan onze club meedoen aan de Ballenactie?

De Ballenactie werkt in principe met een eigen leverancier voor de ballen. Het komt soms voor dat een club contractueel aan afspraken is gebonden en daarom niet met onze Ballenactie kan meedoen. In deze gevallen kunnen wij samen met jullie eigen leverancier kijken of jullie club toch mee kan doen aan de Ballenactie. Je kunt dit tijdens het aanmelden aangeven op het formulier.

Ballenactie nieuws

Rondje langs de velden (juni 2022)

Dit kalenderjaar zijn er inmiddels alweer ruim 150 verenigingen gestart met de Ballenactie. Vanuit...
Lees verder

Ballen inventariseren en aanvullen

Nu het einde van het seizoen nadert voor veel verenigingen is het weer tijd om te inventariseren hoe...
Lees verder